Dinsdag 31 januari 2017: Wat is de Islam?


In het Kulturhus Laren 20.00 uur

Wat is de Islam? Is de Islam vreemd? Is de Islam zo anders dan het Christendom, of zijn er wellicht dingen die ons verbinden? Hoe geloven de moslims? Waar baseren ze zich op? Hebben ze ook een kerk? Hoe kijken ze naar de recente ontwikkelingen?

Op deze en andere vragen die u heeft krijgt u een antwoord. Op dinsdag 31 januari komt Recep Canel spreken over zijn geloof. Recep Canel werkt als praktijkondersteuner van een huisarts in Enschede Van oorsprong is hij maatschappelijk werker. Hij studeerde theologie in Enschede en heeft zich daarna gespecialiseerd als Geestelijk Verzorger. Zo heeft hij van 2002 tot 2014 gewerkt in de TBS kliniek Oldenkotte in Rekken.

Recep Canel werd geboren in Turkije en kwam in  1990 naar Nederland. Hij heeft al vele malen lezingen gegeven over de Islam in kerken in Oost Nederland. Het is mooi om te horen hoe de grote namen uit het oude testament ook groot zijn in de Islam. Dat Jezus voor hen ook geen onbekende is. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat we elkaar vandaag begrijpen als we spreken over hoe in Nederland mensen vriendschappelijk kunnen samenleven met  behoud van hun eigen traditie.

De avond staat onder leiding van Ds Jaap Jonk. Aanvang 20.00 uur Kulturhus  (naast de kerk) Verwoldseweg 1 Laren

Nieuws