Kledinginzamelingsactie


Op zaterdag 7 oktober a.s. vindt de kledinginzamelingsactie van Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood weer plaats. U kunt dan tussen 10.00 en 12.00 uur uw goede, nog draagbare kleding, schoeisel en huishoudtextiel in gesloten plastic zakken inleveren bij de volgende adressen:

Fam. Dinkelman, Boomkampsweg 9
Fam. Koeslag, Sportparkweg 20
Fam. Wink, De Kotten 2

 Sam 's Kledingactie in Udenhout heeft voor het komende najaar, in samenwerking met hulporganisatie Cordaid, een nieuw doel uitgekozen. De opbrengst van de ingezamelde kleding gaat voor de tweede helft van 2017 naar een bijzonder project waarmee de slachtoffers van de hongersnood in Zuid-Soedan geholpen worden. Samen met Cordaid gaat Sam 's Kledingactie bijna 4.000 gezinnen voorzien van een hulppakket. Zo 'n pakket bevat vissersmaterialen, gereedschappen en zaden, zodat de gezinnen weer zelf voor hun voedselvoorziening kunnen zorgen.

In februari van dit jaar hebben de Verenigde Naties de hongersnood uitgeroepen in delen van Unity State, in Zuid-Soedan. Dit land kampt al jaren met een burgeroorlog en droogte en het weinige geld dat in het land beschikbaar is, besteedt de regering aan wapens. De VN hebben gewaarschuwd voor een snelle verspreiding van de hongersnood, als er niet wordt ingegrepen. Het World Food Programme rapporteert dat 40% van de bevolking (4,9 miljoen mensen) dringend behoefte heeft aan voedsel en dat 100.000 mensen dreigen te sterven aan honger en ondervoeding.

Cordaid gelooft in structurele hulp. De keuze voor hulppakketten waarmee de bevolking weer zelfvoorzienend kan worden is dan ook een logische. Op termijn profiteren meer dan 11.000 mensen van deze vorm van hulp.

Sam's Kledingactie zamelt al 50 jaar kleding in voor mensen in nood. Samen met honderden vrijwilligers wordt jaarlijks honderdduizenden kilo's kleding ingezameld. De netto-opbrengst van de kleding wordt besteed aan hulpprojecten over de hele wereld.

Nieuws