De Laornse Passion


De Laornse Passion: eigentijdse beleving van het Paasverhaal

De Passion komt in 2015 niet alleen naar Enschede, maar wordt ook in een lokale versie in Laren uitgevoerd: de Laornse Passion. 

De Laornse Passion wordt een eigentijdse beleving van het Paasverhaal. De boodschap is dat het Paasverhaal niet iets uit het verleden is, maar ook nu nog steeds actueel is. Het gaat over de dieptepunten en twijfels in ons leven, over onze zorgen en het onrecht in de wereld en wordt verteld aan de hand van liederen, gedichten en muziek. De Passion is voor jong en oud, gelovig en niet-gelovig.

Het idee voor de Laornse Passion komt van Betsie Grotentraast en Nettie Boers . Ze hebben een duidelijk doel voor ogen. “Samenwerken aan een project als de Laornse Passion levert veel mooie momenten op. Momenten van ontmoeting, inspiratie, delen en bemoediging. Iedereen zal dat op zijn eigen manier beleven. We willen de Larense bevolking een mooi gevoel van saamhorigheid, enthousiasme en zingeving geven. Of je nou als toeschouwer of als deelnemer bij de Laornse Passion betrokken bent. “

De Laornse Passion wordt op vrijdag 3 april (Goede vrijdag) en zaterdag 4 april (Stille zaterdag) uitgevoerd in de kerk in Laren.

Nieuws