Vieren

Eredienst

Elke zondag om 10 uur

Iedere zondagmorgen om 10 uur ben je van harte welkom voor de kerkdienst. 

Je komt de kerk binnen via de entree van het Kulturhus aan de Verwoldseweg.

Onze vaste organist is Stefan Potman.

De kerkdiensten worden uitgezonden via Kerkdienstgemist.nl. Zo kun je de dienst thuis of elders meebeleven om 10 uur of op een later moment terugkijken. Daarnaast zijn  er nog een aantal gemeenteleden verbonden op zondagmorgen via de kerktelefoon. Is het moeilijk zelf naar de kerk te komen, maar wil je dat wel graag? Hoe fijn dat de diakenen dan willen zorgen dat je naar de kerk kunt en weer thuis wordt gebracht.

Er is kinderoppas tijdens de kerkdiensten. Voor de kinderen van de basisschool is er  (niet wekelijks, kijk op de agenda) Kinderkerk in het Kulturhus.

Na de dienst ben je van harte welkom voor ontmoeting en gesprek onder het genot van een kopje koffie/thee/limonade. 

Vesper

Korte bijeenkomst in de avond

Momenten van bezinning, daarvoor zijn Vespers uitermate geschikt.  Je vindt in de agenda en in Kerkklanken wanneer ze zijn. Welkom!

Liturgie

Online beschikbaar

Je kunt de liturgie voor komende zondag inzien en/of printen om het te gebruiken tijdens de dienst.  

Het beamteam zorgt elke week voor een presentatie van de dienst. Zo kun je tijdens de dienst vanaf het scherm de liederen zingen en kun je meelezen met de lezingen uit de bijbel. 

kijk
live
of terug

Kerkdienst gemist

Tijdens de dienst of later een dienst volgen

Zoals vele kerken kun je onze diensten volgen of terugkijken via Kerkdienstgemist.nl.

Tijdens de dienst zorgt iemand van de techniek voor het uitzenden van beeld en geluid van de dienst. Je kunt dit op een computer, laptop, iPad of telefoon volgen. 

Zo zijn bijzondere diensten zoals trouwdiensten of afscheidsdiensten meestal ook mee te beleven. De familie kan aangeven of de dienst openbaar mag zijn.

Kinderen

Kinderkerk

Kom jij ook?

Ongeveer twee keer per maand kun je naar de kinderkerk, tijdens de eredienst op zondagmorgen.

Terwijl de volwassenen in de kerk de eredienst vieren, gaan jullie met de kinderkerkleiding bezig op jullie manier met het geloof. 

Net als in de kerk is er in de kinderkerk een thema. Daar wordt een bijbelverhaal  of spiegelverhaal over verteld, en jullie praten daar met elkaar over. Genoeg geluisterd, tijd om iets te gaan doen: zingen, een spelletje, knutselen, elke keer weer wat anders en passend bij het thema en wat voor jou leuk is. De ene keer ben je met alle kinderen samen in een groep, soms gaan de jongere en oudere kinderen apart van elkaar zitten.

Er is aandacht voor de bijzondere periodes en feestdagen, En ook bij een doopdienst staan jullie vooraan in de kerk!, want het is een feest waar je bij hoort te zijn. Jaarlijks ga je samen een avondmaal voorbereiden en help je mee in de dienst.

Tijdens de Adventsperiode zijn we meestal in de kerk daar samen te beginnen. Gezamenlijk laten zien waar wij mee bezig zijn en daarna gaan wede thema;s van die periode. En ook bij een doopdienst en een avondmaal is er aandacht voor dit onderwerp. Op feeestdagen zoals Kerst, Pasen en Pinksteren vieren we samen een gezinsdienst in de kerk (met je ouders of met ons). We vieren de dienst met veel aandacht voor jullie en zorgen dat jullie iets te doen hebben tijdens de preek. Zo kun je vast wennen aan het naar de kerk gaan .

Wil je ook een keertje komen kijken? Je bent altijd welkom. Als er Kinderkerk is, dan vind je ons om 10.00 uur in het Kulturhus!

Het kinderkerkseizoen loopt gelijk  op met het basisschoolseizoen. Onderaan vind je de knop naar het rooster. Wil je meer informatie: loop gerust een keer binnen of neem contact met ons op!

Groetjes van de kinderkerkleidsters: Eva, Rimke, Thirsa, Ingrid en Nadie

Kinderoppas

Tijdens de zondagse eredienst

Elke zondagmorgen tijdens de kerkdienst kun je gebruik maken van de kinderoppas.

Ruim voor de dienst zijn twee personen aanwezig om de kinderen op te vangen. Normaal vanaf 9:40 uur, bij bijzondere diensten zoals bij een doopdienst vanaf 9:30 uur,

In de hal of in een zaaltje van het Kulturhus kunnen de kinderen puzzelen of tekenen, spelen met memory of blokken, enz. Voor de de allerkleinsten is een box aanwezig.
Er wordt gezorgd voor een glaasje ranja met een koekje.

Collecte

De dienst der gaven

Tijdens de eredienst wordt na het gebed aandacht gevraagd voor het geven: 'De dienst der gaven'.

Als er een speciale uitgangscollecte is, geeft een diaken meestal een toelichting. Meestal, want soms komt iemand van het collectedoel zelf een toelichting geven of wordt informatie via de beamer getoond. Daarna gaan de diakenen en kerkrentmeesters rond voor de collectes tijdens de dienst. Eerst gaan de diakenen rond met de zwarte collectezakken (geven voor de ander), daarna volgen de kerkrentmeester met de donkerblauwe collectezakken (voor onze kerkgemeente. Bij het verlaten van de kerk is er gelegenheid te geven voor de utigangscollecte. 

Manieren van geven

Geven kan op verschillende manieren: met 'gewoon' geld, met collectemunten of online via de app van Givt,

Bloemendienst

Symboliek met bloemstukken

De  dames van de bloemendienst zorgen elke zondag voor een mooi bloemstuk voor in het liturgisch centrum. Soms gebeurt dit symbolisch aan de hand van de lezing van de zondag, soms op basis van de periode van het jaar. 

In de 40-dagentijd en de Adventstijd wordt ook in de  bloemschikking naar Pasen en Kerst toegewerkt.

Vervoer naar de kerk

Door de diaconie

Er is elke zondag een diaken ingepland die kerkgangers kan halen en brengen die (tijdelijk) slecht ter been zijn of om een andere reden niet zelfstandig naar de kerk kunnen. 

Je wordt op tijd opgehaald en na de dienst (en het kopje koffie) weer thuis gebracht.