Vieren

Eredienst

Elke zondag om 10 uur

Iedere zondagmorgen om 10 uur ben je van harte welkom voor de kerkdienst. 

Je komt de kerk binnen via de entree van het Kulturhus aan de Verwoldseweg.

Onze vaste organist is Stefan Potman.

De kerkdiensten worden uitgezonden via Kerkdienstgemist.nl. Zo kun je de dienst thuis of elders meebeleven om 10 uur of op een later moment terugkijken. Daarnaast zijn  er nog een aantal gemeenteleden verbonden op zondagmorgen via de kerktelefoon. Is het moeilijk zelf naar de kerk te komen, maar wil je dat wel graag? Hoe fijn dat de diakenen dan willen zorgen dat je naar de kerk kunt en weer thuis wordt gebracht.

Er is kinderoppas tijdens de kerkdiensten. Voor de kinderen van de basisschool is er (niet wekelijks, kijk op de agenda) Kinderkerk in het Kulturhus.

Na de dienst ben je van harte welkom voor ontmoeting en gesprek onder het genot van een kopje koffie/thee/limonade. 

Vesper

Korte bijeenkomst in de avond

Momenten van bezinning, daarvoor zijn Vespers uitermate geschikt.  In de agenda en in Kerkklanken  staat vermeld wanneer er een Vesper is. Welkom!

Liturgie

Online beschikbaar

Je kunt de liturgie voor komende zondag inzien en/of printen om te gebruiken tijdens de dienst.  

Het beamteam zorgt elke week voor een presentatie van de dienst. Zo kun je tijdens de dienst vanaf het scherm de liederen zingen en kun je meelezen met de lezingen uit de bijbel. 

kijk
live
of terug

Kerkdienst gemist

Tijdens de dienst of later een dienst volgen

Zoals vele kerken kun je onze diensten volgen of terugkijken via Kerkdienstgemist.nl.

Tijdens de dienst zorgt iemand van de techniek voor het uitzenden van beeld en geluid van de dienst. Je kunt dit op een computer, laptop, iPad of telefoon volgen. 

Zo zijn bijzondere diensten zoals trouwdiensten of afscheidsdiensten meestal ook mee te beleven. De familie kan aangeven of de dienst openbaar mag zijn.

Kinderen

Kinderkerk

Kom jij ook?

Ongeveer twee keer per maand kun je naar de kinderkerk, tijdens de eredienst op zondagmorgen.

Terwijl de volwassenen in de kerk de eredienst vieren, zitten jullie bij elkaar in het Kulturhus in jullie eigen ruimte. Samen met de leiding gaan zijn jullie op jullie manier bezig met het geloof. 

Net als in de kerk werkt de kinderkerk met een thema; er wordt een bijbelverhaal verteld en daar praten jullie dan samen over.
Genoeg geluisterd dan! Tijd om iets te gaan doen: zingen, een spelletje, knutselen, we doen elke keer weer iets passends bij het thema, en wat voor jou leuk is. De ene keer ben je met alle kinderen samen in een groep, soms gaan de jongere en oudere kinderen apart.

In de adventsperiode beginnen we in de kerk om daarna naar de eigen ruimte te gaan.
Feestdagen zoals Kerst, Pasen en Pinksteren vieren we samen in de gezinsdienst, dan is er geen kinderkerk. Je kunt naar de kerkdienst (met iemand mee of met ons). We vieren de dienst met veel aandacht voor jullie en zorgen dat jullie iets te doen hebben tijdens de preek. Zo kun je vast wennen aan het naar de kerk gaan. Jaarlijks is er een avondmaal met kinderen, deze dienst wordt met jullie voorbereid en gevierd met jullie hulp.
Altijd feestelijk is een doopdienst en dan horen jullie er natuurlijk bij en zijn jullie voor in de kerk te vinden. 

Wil je een keertje komen kijken? Je bent altijd welkom. In de agenda (deze website, in de nieuwsbrief en in Kerkklanken) kun je lezen wanneer er kinderkerk is. Als er kinderkerk is, dan vind je ons om 10.00 uur in het Kulturhus!

Het kinderkerkseizoen is gelijk aan het basisschoolseizoen. Wil je meer informatie: loop gerust een keer binnen of neem contact met ons op! Het rooster vind je hier!

Groetjes van de kinderkerkleidsters: Ingrid,Thirsa, Jolien, Ilse en Marije

Kinderoppas

Tijdens de zondagse eredienst

Elke zondagmorgen tijdens de kerkdienst is er kinderoppas aanwezig.

Ruim voor de dienst zijn twee personen aanwezig om de kinderen op te vangen. Normaal vanaf 9:40 uur, bij bijzondere diensten zoals bij een doopdienst vanaf 9:30 uur,

In de hal of in een zaaltje van het Kulturhus kunnen de kinderen puzzelen of tekenen, spelen met memory of blokken, enz. Voor de de allerkleinsten is een box aanwezig.
Er wordt gezorgd voor een glaasje ranja met een koekje.

Collecte

De dienst der gaven

Tijdens de eredienst wordt na het gebed aandacht gevraagd voor het geven: 'De dienst der gaven'.

Als er een speciale uitgangscollecte is, geeft een diaken meestal een toelichting. Meestal, want soms komt iemand van het collectedoel zelf een toelichting geven of wordt informatie via de beamer getoond. Daarna gaan de diakenen en kerkrentmeesters rond voor de collectes tijdens de dienst. Eerst gaan de diakenen rond met de zwarte collectezakken (geven voor de ander), daarna volgen de kerkrentmeesters met de donkerblauwe collectezakken (voor onze kerkgemeente). Bij het verlaten van de kerk is er gelegenheid te geven voor de uitgangscollecte. 

Manieren van geven

Geven kan op verschillende manieren: met 'gewoon' geld, met collectemunten of online via de app van Givt,

Bloemendienst

Symboliek met bloemstukken

De  dames van de bloemendienst zorgen elke zondag voor een mooi bloemstuk voor in het liturgisch centrum. Soms gebeurt dit symbolisch aan de hand van de lezing van de zondag, soms op basis van de periode van het jaar. 

In de 40-dagentijd en de Adventstijd wordt ook in de bloemschikking naar Pasen en Kerst toegewerkt.

Vervoer naar de kerk

Door de diaconie

Er is elke zondag een diaken ingepland die kerkgangers kan halen en brengen die (tijdelijk) slecht ter been zijn of om een andere reden niet zelfstandig naar de kerk kunnen. 

Je wordt op tijd opgehaald en na de dienst (en het kopje koffie) weer thuis gebracht.